Data publicarii: 2024-07-10

PURRO

Filtrele de aer, de habitaclu, de combustibil și de ulei PURRO. De ce sunt atât de importante și trebuie să fie înlocuite?

Filtrele sunt componente cheie în orice vehicul atunci când vine vorba de durabilitate și confort de utilizare. De ce merită să alegeți filtrele PURRO?


Filtre de aer
Filtrul de aer este o componentă care blochează pătrunderea contaminanților în camera de combustie a motorului. Funcționarea sa corectă împiedică intrarea diferitelor corpuri, particule sau alte elemente care pot provoca o uzură accelerată mai rapidă, cum ar fi capetele și inelele cilindrilor, sau deteriorări mecanice, cum ar fi strivirea supapelor, a pistoanelor etc. 
Pe lângă faptul că împiedică pătrunderea contaminanților, filtrele de aer bune, cum ar fi cele de la PURRO, trebuie să aibă o permeabilitate adecvată, ceea ce este esențial pentru obținerea unei funcționări și performanțe corespunzătoare a motorului. Filtrele de aer, în funcție de scopul lor, pot fi fabricate din diferite materiale și în diferite moduri și pot fi cu o singură utilizare sau cu utilizări multiple. O caracteristică comună pe care o au este service-ul specificat în garajele autoturismelor. Prin urmare, în funcție de marcă, model sau scopul vehiculului, filtrele de aer sunt supuse înlocuirii sau curățării periodice. Filtrele uzate trebuie înlocuite cu produse PURRO. De ce? Răspunsul îl puteți găsi mai jos.
Folosirea filtrelor de aer PURRO, care au dat dovadă de eficiență dovedită, este singura modalitate de a vă asigura că autovehiculul dumneavoastră va funcționa fără probleme, fără defecțiuni și cu performanțe maxime, la un consum de combustibil cât mai mic. 

Filtre de habitaclu
Un filtru de habitaclu modern și de înaltă calitate, cum ar fi PURRO, împiedică pătrunderea prafului și a oricăror corpuri minuscule în habitaclul mașinii, ceea ce este esențial pentru confortul și sănătatea pasagerilor. În special condițiile de umiditate ridicată - ploile, topirea zăpezii și creșterea temperaturilor determină o înlocuire mai rapidă. De ce? 
Umiditatea ridicată a straturilor de filtrare și temperaturile în creștere ale mediului înconjurător determină dezvoltarea ciupercilor, mucegaiului și microorganismelor, mai ales atunci când este folosit cel mai ieftin filtru - aerul livrat în vehicul va avea un impact negativ asupra sănătății utilizatorilor de mașini. 


Filtre de combustibil
Cea mai importantă funcție a filtrului de combustibil este de a proteja sistemul de alimentare și camera de combustie de contaminanții care pot pătrunde în combustibil. În funcție de condițiile de funcționare a motorului, filtrul trebuie să fie suficient de eficient pentru a ține la distanță contaminanții, dar și pentru a nu reduce capacitatea sistemului de alimentare. În caz contrar, motorul nostru nu primește suficient combustibil și, ca urmare, nu atinge puterea maximă, ceea ce se întâmplă în cazul alegerii celor mai ieftine filtre. Filtrele PURRO asigură o capacitate maximă cu o filtrare extrem de eficientă a combustibilului.


Filtre de ulei
Un filtru de ulei de bună calitate este una dintre cele mai importante componente pentru asigurarea unei funcționări de lungă durată și fără probleme a motorului. Sarcina sa principală este de a filtra lubrifiantul motorului; nu toți utilizatorii își dau seama că una dintre funcțiile uleiului de motor, pe lângă lubrifierea și absorbția căldurii de la unitatea de acționare, este și aceea de a elimina contaminanții.
De aceea, este greu de imaginat riscurile unei filtrări necorespunzătoare a lubrifiantului prin neglijarea înlocuirilor sau prin utilizarea celor mai ieftine și neprobate piese. În cazul în care piliturile metalice sau praful din carterul de ulei ajung în locuri precum panoul arborelui cotit, rulmenții arborelui cu came sau știfturile cilindrilor, acestea pot crește semnificativ uzura motorului sau pot duce la o reparație costisitoare. Numai un filtru de ulei bun și bine testat va garanta funcționarea fără probleme și eficientă a motorului datorită unui lubrifiant de bună calitate.


De ce merită să alegeți PURRO?
Filtrele PURRO sunt supuse unor teste riguroase de control în laborator cu ajutorul celor mai moderne și precise instrumente. Producția lor se realizează în cele mai bune fabrici europene, foarte automatizate, folosind tehnologii avansate și respectând standarde stricte de control al calității. Toate loturile de produse livrate sunt etichetate, permițând un control mai bun al procesului de producție și asigurarea că un produs PURRO original ajunge la clienți. 

Valoarea principală a mărcii nu este doar de a avea grijă de performanța vehiculului, ci și de sănătatea utilizatorilor - datorită PURRO, interiorul mașinii va fi o zonă fără poluare, bacterii și mucegai. 

Consultați oferta PURRO în catalogul online, în catalogul electronic Inter Cars și în magazinele Inter Cars.

Descoperiți importanța filtrelor de aer, de habitaclu, de combustibil și de ulei PURRO. Explorați modul în care filtrele împiedică pătrunderea contaminanților, asigură funcționarea corectă a motorului și contribuie la o eficiență maximă a combustibilului. Alegeți PURRO pentru calitate, fiabilitate și siguranță la volan.