Data publicarii: 2021-05-10

Rezultatele testelor de calitate pentru elementele de directie/ suspensie

Rezultatele testelor de calitate pentru elementele de directie/ suspensie

ARTICLE DELPHI MAY 2021.png

Testul de rotatie al pivotului si testul de rasucire

Testul de rotatie masoara forta necesara pentru a roti pivotul in carcasa si valideaza miscarea continua a articulatiei. Testul de rasucire masoara forta necesara miscarii pivotului atunci cand cand rotile sunt bracate. Reperele Delphi Technologies au avut aceleasi rezultata ca si reperele OE la ambele teste. Competitorii nostri au avut rezultate sub nivelul minim acceptat pana la un cuplu de patru ori mai mare. Avand valori mai mari ale cuplului decat OE, virarea poate fi greoaie si revenirea volanului poate fi dificila facand deplasarea vehiculului imprevizibila. In cazul in care cuplul este mai mic decat valoarea OE atunci virarea este instabila si imprecisa.

Testul de extragere a pivotului

Masoara forta necesarapentru a scoate pivotul din imbinare.Este o verificare foarte importanta care ne arata ca piesa respectiva poate rezista fortelor aplicate suspensiei vehiculului in conditiile de rulaj. In cazul in care forta de extragere a pivotului este mai mica decat cea OE exista riscul ca imbinarea as cedeze. Reperele Delphi Technologies s-au mentinut in tolerante de 1%.necesara.

Testul de miscare unghiulara a pivotului

In cazul in care forta de miscare unghiulara este mai mica decat cea OE, atunci poate restrange miscarea directiei si suspensiei, cauzand stress celorlalte componente si ducand la distrugerea prematura a celorlalte repere.. La acest test, Delphi Technologies a respectat valorile OE.

Testul de extragere a pivotului

MAsoara forta necesara extragerii pivotului din imbinare. In cazul in care aceasta forta este mai mica decat cea OE, exista riscul ca pivotul as iasa in timpul functionarii normale cauzand pierderea controlului asupra directiei, avand in vedere ca fuzeta nu va mai fi atasata de bratul directiei. Din nou, reperele Delphi Technologies au fost in marja specificata de 1%.

Testul de rezistenta la tractiune a barei stabilizatoare

Valideaza rezistenta carcasei si cea a sudurii aplicand o forta in centrul carcasei pana aceasta se sparge. Ruperea nu trebuie sa apara in punctele de sudura cu carcasa. In cazul in care tensiunea de rupere a barei stabilizatoare este mai mica decat cea OE exista riscul defectarii premature ceea ce va duce la instabilitatea masinii si va genera zgomote in timpul conducerii vehiculului. Datorita procesului de sudura al Delphi Technologies si a specificatiilor materialelor, barra stabilizatoare a respectat valorile OE.

Testul de durabilitate al bucselor

Confirma integritatea designului si a metodei de productie folsite la realizarea pieselor. Dupa 220.000 cicluri de testare, bucs Delphi Technologies a ramas intacta avand un volum mic de crapaturi al partii de cauciuc. Un competitor a suferit o deterioare completa in mai putin de 30.000 teste. Aceasta poate duce la defectarea componentelor ansamblului in care sunt montate.

Rezultatele testelor de calitate ale elementelor de directie si suspensie

Ca parte a promisiunii Delphi Technologies de a respecta integritatea OE pentru fiecare reper, Delphi Technologies a realizat teste de calitate pentru reperele de directie si suspensie in comparative cu reperele OE si cu reperele principalilor competitori. Masurand cuplul (forta), miscarea, durabilitatea si rezistenta, testele au fost realizate pe pivoti si barele stabilizatoare, reperele Delphi Technologies au atins sau au respectat toleranta specificatiilor OE, in timp ce rezultatele concurentilor au variat.

Inginerii Delphi Technologies realizeaza analize dimensionale pentru a se asigura de compatibilitatea geométrica intre produsul OE si cel aftermarket, impreuna cu analize foarte stricte ale compozitiei chimice si ale proprietatilor mecanice ale materialelor folosite. Testarile ulterioare se vor face pe durata procesului de productie, inclusiv verificari dimensionale si ale materialului, detectia de crapaturi si teste de coroziune.

Toate reperele Delphi Technologies respecta cerintele globale, chiard daca sunt destinate petru producatorii OE sau a celor aftermarket. Toate reperele destinate pietei aftermarket sunt supuse acelorasi processe riguroase de cercetare-dezvoltare, incluzand verificarea in timpul productiei (PPV) si a procesului de validare (PPAP). Scopul PPV este acela de a confirma faptul ca reperul a fost produz exact ca si prototipul, iar scopul PPAP este acela de a ne asigura ca reperul respecta toate cerintele definite. De exemplu, testele realizate asupra pivotului sunt concentrate pe rezistenta si durabilitatea acestuia. Ambele sunt critice in a realiza o experienta sigura pentru conducatorii auto.

Pentru mai multe informatii vizitati delphiaftermarket.com