Data publicarii: 2020-04-27

Schimba filtrul de polen

Aerul poluat intra in masina in timpul conducerii, atunci cand aerul este furnizat catre cabina vehiculului printr-un sistem de ventilatie.In zilele noastre, fiecare vehicul este echipat standard cu un filtru de cabina (numit si filtru de polen sau praf).

Noutati - Schimba filtrul de particule.jpg
Functia principala a filtrelor de cabina este de a asigura ca soferii si pasagerii sa inhaleze cat mai putini poluanti din aer. Aerul care circula in cabina in timpul conducerii poate fi de pana la 540.000 litri pe ora, continand de aproximativ cinci ori mai multi poluanti si alergeni decat aerul din drum. Singura si, prin urmare, cea mai importanta bariera intre aerul nociv si ocupantii vehiculului este filtrul de cabina al sistemului de ventilatie. Exista mai multe tipuri de filtre de cabina pe piata: carbon clasic, activ, cu filtru FreciousPlus.

Filtrele conventionale asigura o protectie de aproape 100% impotriva murdariei, inclusiv praf, polen, funingine diesel si reziduuri de anvelope. Filtrele cu carbon activ sunt mai eficiente decat filtrele conventionale, pe langa protectia impotriva gazelor daunatoare, cum ar fi ozonul, oxizii de azot si dioxidul de sulf si, de asemenea, elimina mirosurile. Toate filtrele de polen se infunda treptat, pierzandu-si permeabilitatea pana cand nu mai functioneaza si murdaria acumulata este eliberata in masina.

Schimbarea filtrului cabinei este o parte normala a planului de service al vehiculului si se recomanda schimbarea acestuia la fiecare 15.000 km sau o data pe an, la inceputul sezonului cald, primavara. Deasemenea se poate curata intreaga cabina a vehiculului de virusi, bacterii si ciuperci folosind un dispozitiv microbiologic de dezinfectare interioara, numit si „Ozon Maker”, dar in acelasi timp, este necesar sa inlocuiti filtrul de cabina, daca este posibil, cu cea mai eficienta filtrare. Contacteaza cat mai repede cel mai apropiat service Q-Service si planifica inlocuirea filtrului de polen pentru masina ta, iar pentru un plus de protectie Impotriva bacteriilor si ciupercilor din cabina autovehiculului programeaza-ti o dezinfectare cu ozon.